AANMELDPROCEDURE

"Ik ben onverhoopt ziek of door privéomstandigheden kan ik niet meer komen, kan ik mij nog afmelden? Of mag een vriend in plaats van mij komen?"
Dat is vervelend! Meld je dan zo snel mogelijk af, zodat wij iemand van de reservelijst kunnen oproepen. Het is niet mogelijk een vriend in plaats van jou te laten werken. Afmelden kan door een mail te sturen naar info@lowlandsparking.nl

"Ik heb vorig jaar ook voor jullie gewerkt. Is het verplicht om de online instructie te volgen?"
De instructie die gegeven wordt, is ieder jaar opnieuw verplicht voor alle medewerkers van Lowlands Parking in verband met de verzekering. De instructie wordt online aangeboden. Daarbij wordt ook gecontroleerd of jij hierbij aanwezig bent geweest.

"Wat is een geldig identiteitsbewijs om te mogen werken?"
Een EU paspoort of een ID-kaart zijn geldige identiteitsbewijzen om te mogen werken bij Lowlands Parking. Een rijbewijs is echter NIET geldig. We moeten de nationaliteit of verblijfstatus kunnen vaststellen, en die staat niet op een rijbewijs. Vandaar dat je rijbewijs als geldig identiteitsbewijs niet voldoende is om aan de slag te gaan. Je moet dus een paspoort of ID-kaart meenemen naar Lowlands Parking.

Kom je uit het buitenland dan moet je een geldige werkvergunning (TWV) kunnen laten zien.

"Mijn identiteitsbewijs is verlopen. Is dit een probleem?"
Op het moment dat je voor Lowlands Parking gaat werken, ben je verplicht een geldig identiteitsbewijs in je bezit te hebben. Zie ook de vraag hierboven. Je moet je ten alle tijden kunnen identificeren. Bij je aankomst wordt deze gecontroleerd. Indien je identiteitsbewijs niet geldig is, kun je niet werken voor Lowlands Parking en word je naar huis gestuurd.

"Ik slaag niet voor het online verkeersregelaarsexamen. Wat nu?"
Als jij niet slaagt voor het online verkeersregelaarsexamen, kun je niet aan de slag voor Lowlands Parking.

"Ik wil naast Lowlands Parking vaker vrijwilliger zijn op andere evenementen, kan ik mij ergens aanmelden?"
Dat kan! De Event Farm, waar Lowlands Parking onderdeel van is, is namelijk vaker betrokken bij evenementen waar vrijwilligers hard nodig zijn. In je aanmelding voor Lowlands Parking kun je aangeven of je benaderd wil worden voor andere evenementen.

WERKTIJDEN

"Ik heb mij opgegeven voor de festivalcrew optie 1 of optie 3, en kan maandag niet werken. Is het goed als ik zondag 18 augustus 2024 al naar huis ga?"
Dit is niet akkoord. Het is eveneens niet akkoord later te komen of een dag afwezig te zijn binnen het tijdsblok waarvoor je je aangemeld hebt. Je kunt alleen voor Lowlands Parking werken als je volledig beschikbaar bent in het tijdsblok van de crew waarvoor je je hebt opgegeven.

"Kan ik gelijktijdig werken samen met mijn vrienden?"
Wanneer je je aanmeldt als medewerker van Lowlands Parking, kan je vier namen aangeven waar je graag mee ingedeeld wordt, zodat je op gelijktijdige tijden werkt en dus ook tegelijkertijd vrij bent om naar het festival te gaan. Hier proberen we vooraf bij het plannen zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar er is geen garantie.

"Ik wil heel graag een band zien. Is het mogelijk om niet te hoeven werken als zij optreden?"
De planning van Lowlands Parking laat het niet toe om verzoekjes in te dienen.

"Ik moet ’s middags werken en iemand anders ’s avonds. Mogen wij misschien met elkaar ruilen?"
De planning van Lowlands Parking laat het niet toe om diensten met elkaar te ruilen.

"Moet ik ook ’s nachts werken?"
Een kleine groep medewerkers werkt in de nacht als verkeersregelaars op de parkeerterreinen. Voorafgaande aan het festival wordt aan je gevraagd of je in de nacht wilt werken. Indien je dit niet wilt, word je niet in de nacht ingepland.

WERKZAAMHEDEN

"Welke werkzaamheden moet ik uitvoeren?"
Op de pagina Werkzaamheden kun je lezen welke werkzaamheden de medewerkers van Lowlands Parking allemaal uitvoeren.

"Kan ik voor Lowlands Parking werken als ik niet als verkeersregelaar wil werken?"
Alle mensen die zich aanmelden, moeten minimaal beschikbaar zijn als verkeersregelaar. Indien jij dit niet wil, is het niet mogelijk om aan de slag te gaan voor Lowlands Parking.

Vanwaar de vraag over de verschillende rijbewijzen (B/T/heftruckcertificaat) in het inschrijfformulier? Wij rijden met verschillende voertuigen tijdens de werkzaamheden. Voor bepaalde voertuigen is alleen een B-rijbewijs nodig maar voor anderen een T of combinatie T + heftruckcertificaat. Sinds 2015 geldt het T-rijbewijs. Deze heb je automatisch als je voor 1 juli 2015 je B-rijbewijs hebt behaald. Na 1 juli 2015 moet men apart het T-rijbewijs behalen. Het aanvinken van deze hokjes is geen garantie dat jij daadwerkelijk gaat rijden in deze voertuigen, maar geeft ons wel duidelijkheid over hoeveel vrijwilligers wij beschikbaar hebben met deze papieren.

VERBLIJF

"Vanaf hoe laat mag ik de crewcamping op?"
De crewcamping is op woensdag 14 augustus 2024 vanaf 15:00 uur geopend voor de mensen die werken in de Festivalcrew en op woensdag aanwezig moeten zijn. Heb je je aangemeld voor de festivalcrew optie 3, dan ben je welkom op donderdag 15 augustus 2024 vanaf 15.00 uur.

"Zijn caravans of campers toegestaan op de crewcamping?"
Voor medewerkers van Lowlands Parking is het niet toegestaan een caravan of camper mee te nemen naar Lowlands.

"Mijn vrienden hebben een ticket voor Lowlands en staan op de festivalcamping. Is het oké als ik bij hen overnacht?"
Medewerkers van Lowlands Parking zijn verplicht te overnachten op de crewcamping.

"Kan ik dag en nacht terecht in de huiskamertent?"
De Lowlands Parking Area sluit op woensdag (donderdag) en donderdag (vrijdag) om 2 uur 's nachts. De overige nachten sluit de area om 1 uur 's nachts.

VERGOEDING

"Welke vergoeding krijg ik voor het werken voor Lowlands Parking?"
Je krijgt geen financiële vergoeding voor je werkzaamheden. Afhankelijk van voor welke crew je je hebt aangemeld zijn er verschillende vergoedingen. Zie Werkvoorwaarden. Andere vergoedingen zijn niet mogelijk.

VERVOER

"Hoe kom ik vanaf de crewcamping op het festivalterrein?"
Vanaf woensdag 14 augustus 2024 t/m maandag 19 augustus 2024 tot 12:00 uur rijdt er 24 uur per dag een pendelbus voor medewerkers tussen de crewcamping en het festivalterrein.

"Welke reguliere bus rijdt er naar de crewcamping?"
Op woensdag 14 augustus 2024 kun je gebruik maken van de Walibi Express. Deze rijdt vanaf station Harderwijk en stopt bij de hoofdingang van attractiepark Walibi Holland. Vanaf daar kun je naar de crewcamping (op het vakantiepark Walibi Village) lopen.

Op maandag 19 augustus 2024 na 12:00 uur kun je eveneens gebruik maken van de Walibi Express om terug te reizen naar station Harderwijk.

"Ik kom met de auto? Waar kan ik parkeren?"
Voorafgaand ontvang je een informatiepakket met meer informatie over jouw verblijf en parkeermogelijkheden voor de crew.